- -23,10 zł
Tooth Mousse
Remineralizujący bezcukrowy krem do stosowania miejscowego na zęby, zawierający biodostępny wapń i fosforan.
Tooth Mousse to specjalistyczna pasta na bazie wody zawierającą RECALDENT (CPP-ACP: fosfopeptyd kazeiny – morficzny fosforan wapnia) - wprowadzony do jamy ustnej gromadzi się na błonce nabytej płytce nazębnej bakteriach hydroksyapatytach i tkance miękkiej dostarczając bioaktywny wapń i fosforan. CPP-ACP wprowadzony do jamy ustnej gromadzi się na błonce nabytej, płytce nazębnej, bakteriach, hydroksyapatytach i tkance miękkiej dostarczając bioaktywny wapń i fosforan. Specjalistyczna pasta Tooth Mouse stosowana regularnie, zapobiega demineralizacji szkliwa, czyli utracie przez nie jonów wapnia i fosforu, poprzez regulację poziomu pH w ustach i utrzymywania równowagi mineralnej.
Właściwości:
- dostarcza fosfopeptyd kazeiny Recaldent - amorficzny fosforan wapnia
- hamuje demineralizację szkliwa i indukuje remineralizację
- zmniejsza nadwrażliwość poprzez wypełnienie otwartych kanalików zębinowych
- dzięki właściwościom przeciwpróchnicowym zapobiega powstawaniu próchnicy początkowej
- Specjalistyczna pasta Tooth Mousse dostępna jest w tubkach 40 g o smakach: waniliowa – V, truskawkowa – S, melonowa – M, miętowa – I oraz tutti frutti – T.
Pasta na bazie wody zawierającą RECALDENT (CPP-ACP: fosfopeptyd kazeiny – morficzny fosforan wapnia) - wprowadzony do jamy ustnej gromadzi się na błonce nabytej płytce nazębnej bakteriach hydroksyapatytach i tkance miękkiej dostarczając bioaktywny wapń i fosforan Ślina wzmacnia skuteczność kompleksu CPP-ACP a smak pasty pomaga stymulować wydzielanie śliny Im dłużej CPP-ACP i ślina pozostaje w ustach tym bardziej skuteczny jest rezultat - zapewnia dodatkową ochronę dla zębów - pomaga neutralizować działanie kwasów wytwarzanych przez bakterie kwasotwórcze w płytce nazębnej - pomaga neutralizować działanie kwasów pochodzących z innych wewnętrznych i zewnętrznych źródeł Pasta dostępna jest w następujących smakach: waniliowa – V truskawkowa – S melonowa – M miętowa – I oraz tutti frutti – T